Shërbimet e Policisë Bashkiake, jo vetëm kanë marrë masa për të garantuar aktivitetin, por kanë marrë pjesë edhe në trajnimin teoriko-praktik, me temë “Ndërhyrja për shpëtimin dhe evakuimin e personave të lënduar dhe të bllokuar si rezultat u rënies së zjarrit në një pjesë të malit në Njësinë Administrative Dajt”, organizuar nga Bashkia Tiranë, në bashkëpunim edhe me institucione të tjera.