Përgatitjet e fundit ishin dje, në aktivitetin e radhës së Agjencia e Parqeve dhe Rekreacionit – Bashkia Tiranë “Edukojmë me trafikun”, përpara se të hapet “Akademia e Biçikletave”, projekti më i ri, i Bashkia Tiranë, ku fëmijët jo vetëm do të mësojnë e perfeksionojnë drejtimin e biçikletës, por do të mësojnë edhe respektimin e rregullave të qarkullimit rrugor.