Krahas ndihmës për qytetarët në nevojë, shërbimet e Policisë Bashkiake, janë të orientuar drejt edhe në konstatimin, raportimin dhe bashkë me kolegët e tjerë të Bashkia Tiranë, ndihmojnë në eleminimin e shpejtë, të pasojave të ardhura nga moti i keq i ditëve të fundit.